Kategorier
Nominerade

Ulla 85, krävde bredband på äldreboendet

Ulla Maria Nordin i Nässjö är nominerad till Årets Modernaste Pensionär!
ÄLDREBOENDE UTAN BREDBAND? NEJ TACK!
Det här är Ulla Maria Nordin, 85 år, som bor i Nässjö. Hon fick personalen på äldreboendet Sjöbacken i Nässjö kommun att bli förvånade, för det första hon frågade efter var uppkoppling.
Så här skriver Mia Olausson som arbetar inom Nässjö kommun om Ulla Maria:

”Ulla Maria Nordin är 85 år och jag vill nominera henne då hon har påverkat det moderna äldreboendet här i Nässjö kommun genom att efterfråga bredband för att vilja flytta in på ett boende här i stan. Personalen stod handfallna inför frågan då hon var den första som frågat efter uppkoppling. Numera är det förstås ordnat för Ulla.”

Nu är Ulla Maria nominerad till Årets Modernaste Pensionär och här kan du läsa hennes egen text om sitt digitala liv:

”Jag fick hjälp av vår son att köpa min första dator. Det första jag gjorde när skrivaren med scanner var installerad, var att jag insåg genast att här fanns möjligheter. Vårens blommor lade jag direkt på scannern. Senare med äldre svart/vita kort. Jag gick en kurs för Office Word. Då kunde jag använda datorn för att skriva allt vad jag ville. En egen hemsida blev nästa glädje, För en glädje var det. Jag hade 10 undersidor. Där var allt från tandläkarskräck, kameran var med, till månadens väska. Kameran och datorn blev mina bästa vänner. Så kom en tid av sjukdom. Jag var inlagd på korttidsboende. Här var min dator en laptop. Döm om personalens förvåning då jag kom med dator. När min man och jag kom in på äldrehem och jag frågade om det fanns bredband att tillgå. Då tittade de på varandra och sa att nej, jag var den första, som kom med dator. Nu har jag en upprätt stående dator med tydlig skrift. Nu använder jag datorn varje dag. Sköter mina och min mans ekonomiska affärer. Hemsidan har jag avslutat. Tyckte inte det var roligt längre. Nu är det Facebook som gäller med en egen hemsida för min konst. Jag har varit toppkommentator för Aftonbladet. Kameran är med mej och mina medboende kan inte nog vara förvånade över hur fort jag kommer med t ex en dikt, som vi nyss har talat om. Vår son i Sydafrika talar jag med via Skype. Nu skriver jag varje kväll: ”Ord för överlevnad”. Det har blivit många sidor och fler skall det bli. Hoppas jag! / Ulla Maria Nordin.”