Kategorier
Nyheter

Allt du behöver veta om Årets Modernaste Pensionär

Vem blir "Årets Modernaste Pensionär?"
Vem blir Årets Modernaste Pensionär?

Vad menas med en ”Modern Pensionär?”
Vad tycker du själv? Låt din fantasi flöda fritt. Vad är modernt, tycker du? Jag är öppen för förslag och idéer. Jag vill till en början inte bli för snäv, men någonstans så tänker jag mig att det är någon som hänger med sin tid, inom de områden där du ”måste” eller ”bör” hänga med. Det är förstås inte fel att använda papper och penna, men att kunna beställa dem på nätet kanske visar att du är modernt medveten om vilka möjligheter du har. Vi kanske går in i en tid då en Internetuppkoppling är lika självklart som elektricitet, vilket sällan många idag ifrågasätter. Det har kanske dykt upp flera nya ”moderna” uppfinningar, tekniska sådana, som underlättar vardagen för dig. Huvudsaken är att du känner dig modern, eller att du känner att den du vill nominera i dina ögon är modern. Låt mig få veta.

Vem kommer att få bestämma vem som blir ”Årets Modernaste Pensionär?”
Det kommer jag, Kjell Eriksson att avgöra, och det förtroendet har jag fått av Digidel. Därför är jag nervös och det är därför jag är ödmjuk inför uppgiften och önskar få många olika förslag som jag kan välja mellan. Jag är heller inte rädd för att be om hjälp om det skulle behövas.

Jag vill veta mer om Digidel och vad de gör?”
Digidel är ett icke-hiearkiskt nätverk för ökad digital delaktighet och du kan läsa mer på Digidels hemsida som du hittar här.
Alla är välkomna att vara med som gör en insats som får fler med i den digitala gemenskapen.
Digidel vill att alla ska vilja, kunna och våga använda Internet. Digidel ser människan i tekniken och vill att alla ska kunna göra sin röst hörd och finna nytta och nöje med nätet.

Vem är ”Pensionär” idag?
Det är en bra fråga för det pratas ju ofta om ”höjd” pensionsålder. Men jag kom fram till att de flesta är så vana vid siffran 65 att jag därför bestämt mig för att gränsen går där. Hoppas du finner detta okej.

När utses ”Årets Modernaste Pensionär?”
Sista nomineringsdag är den 21 juni 2013, och utnämningen kommer att ske och offentliggöras på denna hemsida samt på www.digidel.se men först fredagen den 28:e juni klockan 11:00. Du kommer att kunna följa utnämningen direkt på Digidels hemsida.

Vad vinner ”Årets Modernaste Pensionär?”
Förutom äran kommer ”Årets Modernaste Pensionär” att få ett fint pris, en liten ”digital buffé”.
Läs mer här: >

Kan jag nominera mig själv?
Självklart! Du känner ju dig själv bäst så varför inte? Det är bara roligt ju fler som vill! Så varför inte nominera både dig själv och någon i din närhet?

Om jag är lite tveksam på min nominering, vågar jag ändå skicka in den?
Ja, så klart du ska! Alla tips är bra tips. Jag har ju fått ett rätt tufft uppdrag av Digidel som vill att jag verkligen ska lyfta på stock och sten och hitta ”Årets Modernaste Pensionär” och då är jag glad för alla tips jag kan få!

Men vänta nu, vem är den där Kjell egentligen?
Jag är Kjell. Jag älskar tekniska prylar och Internet. Men inte bara hårdvaran utan också allt kreativt du kan göra med mjukvaran. Jag jobbar mycket med Radio och TV och har alltid ägnat mycket tid åt modern teknik. Jag gjorde bland annat ett TV-program som hette ”Kjell5000” där jag försökte hitta alla mina vänner på Facebook i verkligheten och jag har också gjort en dokumentärfilm som heter ”De Bortkopplade” som handlar om de som inte alls har Internet i Sverige. Det var faktiskt då jag fick idén till att också leta efter Årets Modernaste Pensionär. Det var så många äldre som jag träffade som kände att de skulle ha nytta av Internet, men att de gärna skulle vilja att fler äldre lyftes fram i rampljuset som sysslar med t.ex. Internet och datorer.

Hur gör jag för att nominera till ”Årets modernaste pensionär?
Du kan använda formuläret på den här sidan för att nominera dig eller någon annan.
Du kan också skicka ett e-post till den här adressen, vilket går lika bra. Glöm bara inte berätta hur vi kan nå dig.
nominerasnabelaaretsmodernastepensionarse

Jag vill inte nominera, men jag vill ändå komma i kontakt med sidan?
Då går det bra att använda den här mejladressen. Du skriver info @ aretsmodernastepensionar.se
infosnabelaaretsmodernastepensionarse

8 svar på ”Allt du behöver veta om Årets Modernaste Pensionär”

Stängt för kommentering.