Kategorier
Nominerade Video

Pektanten ger digital pekledning

Det här är är Pektanten!
Christina Ternström Frostegren, själv pensionär, lär andra pensionärer att använda pekplattor. Hon höjer ett finger för plattan och ser den som en mycket bra väg in i det digitala. Datorn i traditionell mening är en stor klump som måste stå på ett skrivbord medan pekplattan är något du kan ha med dig.
Christina vet vad hon talar om, för hon har till och med rest jorden runt och provat att koppla upp sig på 38 ställen runt om planeten.
– Jag är pektanten för PPP, som står för Pek-Platte-Pensionärerna i Botkyrka, säger Christina Stolt.
Pektanten hoppas att flera ska ansluta sig och upptäcka all den nytta du kan ha med en pekplatta.
– Jag gick själv runt i huset och letade efter saker som jag nu inte längre behöver och jag fick ihop en lista på 37 grejor, berättar Christina.
Hon tänker på alla funktioner som numera kan finnas i en och samma apparat. Väckarklocka, miniräknare, fågelbok, dagstidning, kamera, radio, karta, kompass och en massa annat som inte alla pensionärer tänker på att de kan ha nytta av, berättar Christina.
– Det är ju till och med miljövänligt om vi inte längre behöver ha en massa skrot, utan kan ha allt detta i en och samma platta, säger Christina.
Nu är Christina nominerad till Årets Modernaste Pensionär efter att flera har hört av sig och tipsat. Christina har nämligen via sina pekplattekurser i Botkyrka som anordnas där på Seniornet fått många äldre att våga ta steget ut i det moderna.

LÄNKAR
http://www.seniornetbotkyrka.se