Kategorier
Nominerade Video

Gunilla och Sten programmerar dataspel

Det är aldrig försent att lära sig att programmera dataspel! Under våren har Mikael Tylmad och Pontus Walck haft en kurs i spelprogrammering för Seniorer och i videoklippet här ovan så berättar de att det inte är någon större skillnad att lära sig programmering om du är pensionär eller om du är ung och går i högstadiet.

”Nu kan farmor få visa att hon minsann också kan lite grann..”
Gunilla och Sten har haft väldigt kul på kursen och båda två har sett det som ett sätt att visa sina barnbarn att de minsann också kan.
– Annars är det ju alltid dom som kan mest. Som när dom kommer hem och bara börjar lattja med datorn då känner man sig helt borta, men nej, det kanske går att glänsa lite grann, berättar Sten.
Det tycker också att det är ett bra sätt att förstå datorn och vad som ligger bakom allting.
Mikael Tylmad och Pontus Walck, lärare i spelprogrammering håller med.
– Det är en kunskap om faktiskt även många unga börjar tappa idag, grunden till hur allting fungerar och är uppbyggt, det som är stommen, koden som finns bakom.
– Internetbank och ordbehandling är också viktig kunskap, men det här är faktiskt lite roligare, så de ena utesluter ju inte det andra, säger Mikael Tylmad. Nu hoppas de att de kan få ordna fler kurser i spelprogrammering.

Gunilla och Sten är nu nominerade till ”Årets Modernaste Pensionär” och Sveriges dator och TV-spels bransch får vara beredda på konkurrens – eller på att vara snabba och rekrytera en ny generation spelprogrammerare!

LÄNKAR:
MER OM KURSEN PÅ DIGIDELS HEMSIDA:
http://www.digidel.se/just-nu/imponera-pa-barnbarnen-genom-att-lara-dig-spelprogrammering-for-seniorer/
OCH ÄVEN HÄR: http://www.roboro.se