Kategorier
Nominerade

Karl-Evert 75, bygger egna datorer

Karl-Evert Karlsson är nominerad till Årets Modernaste Pensionär
Varför köpa en dator när du kan bygga en egen?
Formatera, installera, leta virus, partitionera, extrahera och allt vad det kan heta i datorvärlden är vardagsmat för Karl-Evert Karlsson, 75 år. Allt detta enligt barnbarnet Fredrik Sahl, som tipsat om att morfar borde nomineras till Årets Modernaste Pensionär.

Så här skriver Fredrik i sin motivering:
”Han ringer med jämna mellanrum för att kolla så jag inte köpt något nytt intressant (troligen mest för att kolla så han inte hamnar efter) Senast hade vi köpt en macbook air, varpå han direkt beställde en 27″ iMac (ska man bräda någon ska man bräda någon ordentligt).
Han har genom åren bland annat pysslat en del med Linux, samtliga Windowsversioner, iOS och under datorns stenålder även DOS.
Som ett svepskäl till att ständigt förnya använder han mormor som anledning till att det behövs handla (mormor spelar msröj på sin höjd).”

Jag lägger förstås märke till att det på en av Karl-Everts datorskärmar står http://www.sweclockers.com
Det är en av Sveriges största webbtidningar om datorer och hårdvara och ett paradis för den som gillar teknik. Det är bland annat kända för sin ”Fredagspanel” som är deras Webb-TV-show. De borde faktiskt bjuda in Karl-Evert till programmet. Han är ju faktiskt nominerad till Årets Modernaste Pensionär!

Av Kjell Eriksson