Kategorier
Nominerade

Berit 70, twittrar

Berit Krantz är nominerad till årets modernaste pensionär
Du kan följa Berit Krantz, 70 år, boende i Hovås, söder om Göteborg, på Twitter.
Twitter är ett litet program du kan ha i din telefon, läsplatta eller dator. Du skapar gratis ett konto och kan sedan skicka ut små meddelanden på max 140 tecken åt gången. Samtidigt kan du välja vilka du vill följa eller så att säga prenumerera på. När du sedan öppnar programmet kan du se vad de som du följer har skrivit. Berit Krantz heter @beritkrantz på Twitter och du kan alltså följa henne där om du vill. Låter det här med Twitter enkelt för dig? Då kanske du kan berätta för någon som inte vet hur man gör, så att fler kan följa Berit och alla de andra där ute som twittrar.

Berit Krantz beskriver sig själv som ”digital”:
”Jag är digital i väldigt stor utsträckning. Jag har en stationär dator, en iPad och en smartphone. Jag har naturligtvis e-post, jag är med på Facebook och jag har ett twitterkonto, är med på LinkedIn. Jag har en blogg på blogspot, en hemsida till mitt företag (som jag drev till i somras). Jag läser dagstidningen på min iPad och lånar e-böcker på den också.”

Nu nominerar jag Berit Krantz till Årets modernaste Pensionär. Berit visar ju på stor digital delaktighet och så följer hon trenden att allt fler äldre börjar Twittra vilket ju är roligt!

LÄNKAR:
Här kan du följa Berit Krantz på Twitter: http://www.twitter.com/beritkrantz

av Kjell Eriksson

Ps: Ni känner kanske till att ”Den Store Gatsby” är aktuell på bioduken? Den bygger ju på en bok, och då kan jag skvallra om att den har Berit läst och lånat på bibliotek, som e-bok! ds