Kategorier
Nyheter

Vem blir Årets Modernaste Pensionär?

Kjell Eriksson letar efter Årets Modernaste Pensionär
Vem blir årets modernaste Pensionär? Kjell Eriksson och Digidel letar.

Tror du att du själv eller någon i din närhet skulle passa att bära titeln ”Årets modernaste Pensionär? Tveka inte, nominera dig eller någon annan här:

Kjell och Digidel vill hitta Årets Modernaste Pensionär!
Idén att börja leta efter Årets modernaste Pensionär växte fram när jag gjorde min dokumentärfilm om de som inte har Internet alls, ”De Bortkopplade”. Jag mötte flera äldre som stod utanför det digitala livet, som saknade dator och kunskap att hantera den. Därför gick de miste om det som du och jag, som surfar ofta, tar del av och ser som en självklarhet. Många sa att datorer, teknik och det där ”nya” är för de unga. Men så är det faktiskt inte och så ska de inte vara. Samhället har förändrats och många tjänster kräver idag att du behöver en dator, om det så är att kunna köpa en vanlig tågbiljett. Trots att de flesta förstod nyttan med datorer saknade de förebilder som kunde visa dem att det inte är så svårt eller krångligt. Samtidigt vet jag att de finns där ute nånstans, pensionärerna som lever ut sitt liv med och på Internet. Då och då, men alldeles för sällan lyfts de fram. De som är äldre men som tagit klivet in i den digitala tidsåldern på allvar.

Att vara modern
Det kan vara äldre som spelar TV-spel, kommunicerar med sina vänner på Skype, programmerar, bloggar, eller lyssnar på trevlig musik via Spotify. Eller så kan det vara de som pluggar på distans med datorn, släktforskar, sysslar med digital fotografering, mejlar, sköter bankärenden, debatterar, twittrar, handlar eller säljer saker på Tradera eller Blocket, läser morgontidningen, beställer resor, ser på TV, lyssnar på radio eller podcasts, eller kanske till och med gör sin egen podcast. Listan kan göras lång, men var är ni? Jag vill dela ut ett pris till någon av Er, under den fina titeln ”Årets modernaste Pensionär”.

ANMÄL DIG FÖRE 21 JUNI
Med hjälp av Digidel är detta nu möjligt och de har gett mig lite mer än en månad att lyckas hitta er. Som du förstår är jag tacksam för all hjälp jag kan få, så därför har jag låtit öppna denna sida där du kan följa min jakt och också ge mig skvaller om var ni eller de finns. Hjälp mig att finna ”Årets Modernaste Pensionär”. Nominera dig eller någon i din närhet före den 21 juni. Den 25:e juni kommer jag att utse den som får bära titeln.