Kategorier
Nominerade

Birgitta 78, förändrade samhället med Internet

Birgitta Jonsson, Fru Jonsson är nominerad till Årets Modernaste Pensionär
BIRGITTA 78 VÄCKTE OPINION MED INTERNET OCH NU SKÅDAR HON FÅGLAR!

Birgitta Jonsson, eller Fru Jonsson som hon också kallas har verkligen visat att en medborgare med hjälp av Internet kan påverka samhället. 2007 planerades ett flytande hotell i Riddarfjärden i Stockholm och med hjälp av en hemsida som hon fyllde med bilder, fakta, länkar, protestlistor och information väckte hon opinion och idag är Riddarfjärden fri från flytande jättehus och Birgitta fick Stockholmsmedaljen 2008 för sitt arbete. Birgitta har sedan dess blivit föremål för intervjuer och uppsatser av studenter på högskolan om hennes sätt att använda Internet.

Så här skriver Solvig Grönstedt om Fru Jonsson:
”Birgitta lär sig hela tiden det senaste inom datorvärlden. Hon hjälper också sina medpensionärer med allt om val av utrustning, inköp, installationer och hon lär dem använda det. Hon använder inte endast sociala medier själv, hon sätter också upp konton för pensionärsföreningar som hon är aktiv i på Kungsholmen.”

FÅGELSKÅDA PÅ INTERNET MED FRU JONSSON
Nu är hon nominerad till Årets Modernaste Pensionär. Birgitta är verkligen digitalt aktiv och ”Fru Jonsson” behärskar både iPad, androidplattor, Windows 8 och nya Chromebook. Förutom att lära andra och att använda nätet till att väcka opinion har hon också ett roligt intresse – att fågelskåda på Internet och Birgittas senaste intresse är att följa webbkameror som sänder direkt från fågelbon. Här bjuder hon på några exempel, så varför inte prova ”digital fågelskådning” redan nu, genom att klicka på någon av nedanstående länkar:

LÄNKAR:
Mindre skrikörn
http://www.eenet.ee/EENet/konnakotkas.html
Fiskgjuse stora
http://pontu.eenet.ee/player/zivju-erglis.html
Fiskgjuse små
http://www.eenet.ee/EENet/kalakotkas2.html
Svart stork
http://www.eenet.ee/EENet/kurg.html
Nattkamera i björnskog
http://www.eenet.ee/EENet/karu.html